Norsk til dansk oversættelse

Man kan nemt foranlediges til at tro, at en norsk dansk oversættelse er klaret med et snuptag, sådan som de to sprog minder om hinanden.

Man skal dog ikke tage fejl af de mange forskelle, der hersker mellem de skandinaviske sprog, trods de lige så mange ligheder.
Både ordforrådet og grammatikken adskiller sig på nogle væsentlige punkter, og man kan derfor hurtigt løbe ind i problemer, når man sidder med en oversættelse fra norsk til dansk foran sig.


Hvordan skal man gennemskue, hvilke ord som staves på samme måde på de to sprog, men betyder to helt forskellige ting?


Og hvordan skal man tyde, hvilket stilleje den norske tekst er skrevet i, når man ikke kender normen for ordstilling?


Man skal altså ikke lade sig narre af, at vores sprog lyder og ser næsten ens ud.


Der er masser af forskelle, som kan gøre en oversættelsesopgave langt mere vanskelig, end det synes ved første øjekast.

 
Står du med en norsk dansk oversættelse og ønsker at undgå alle fejl i både form og indhold, så står vi hos Erhvervskorrektur.dk klar til at hjælpe dig!
 
Tøv ikke med at tage fat i os, så vil vi lave et tilbud til dig på din næste norsk dansk oversættelse!
 

Indhent dit tilbud på en norsk til dansk-oversættelse 


Ring til os på tlf.: 7199 8083
Eller send en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Om Erhvervskorrektur 

 

Oversæt norsk til dansk


Du har måske set nogle tv-serier med norske skuespillere, eller måske kender du en nordmand, som indimellem slår over på sit modersmål.

Det kan også være, du indimellem læser norske nyheder og tænker, at sproget da egentlig er meget lige til at forstå.


Men du vil højst sandsynligt blive overrasket, hvis du sætter sig ned og forsøger at transformere den norske tekst om til en præcis og direkte dansk oversættelse.


Der er nemlig flere sproglige og grammatiske fælder end som så.


Det er derfor, at vi hos Erhvervskorrektur.dk har allieret os med oversættere, som mestrer det norske OG det danske sprog til perfektion og derfor kan hjælpe dig i hus med en fejlfri og præcis norsk til dansk oversættelse.

 
Danmark er som nation tæt knyttet til vores norske naboer, og du vil derfor ofte kunne støde på en situation, hvor en norsk til dansk oversættelse kan være nødvendig.

Det kan eksempelvis være, hvis du skal formidle noget fra en norsk eksportpartner til dine danske kunder.


Norge er Danmarks femtestørste eksportmarked, og Norge er derfor en vigtig spiller, når det kommer til dansk erhvervsliv.


Ligeledes derfor er det ikke utænkeligt, at du en dag vil stå i en situation, hvor du skal have videreformidlet en norsk tekst til en gruppe dansktalende kunder eller nationale samarbejdspartnere.

 
Hos Erhvervskorrektur.dk tror vi på vigtigheden af god skriftlig kommunikation, både indholdsmæssigt og grammatisk.

På indholdssiden er det meget vigtigt, at der i formidlingsstilen tages højde for målgruppe eller kundesegment.


Forskellige kommunikationsstile kan gøre en verden til forskel med hensyn til, hvordan et kommunikeret budskab opfattes.


Når du står med en oversættelse norsk til dansk, må du altså altid forholde dig til, hvilken tone og stil den norske tekst er skrevet i, og på bedste vis efterligne dem i den danske oversættelse. Derudover er den korrekte grammatik også et vigtigt element i skriftlig kommunikation, fordi en fejlfri tekst signalerer kvalitet og kompetence.

 


 
Norsk dansk oversæt
Norsk til dansk oversæt kræver desuden et dybdegående kendskab til den norske terminologi.

Der findes en lang række norske ord, som ikke findes på dansk, eller som staves på samme måde som et dansk ord, men som ikke betyder det samme.


Det er aldrig til at vide, om det næste norske ord i rækken betyder det, du tror, det gør, eller om det betyder noget helt andet.


Derfor bør du, for at være helt sikker på, at budskabet formidles korrekt, slå hvert enkelt ord, som du ikke på forhånd kender betydningen af, op i en ordbog for at sikre dig, at du får den rigtige betydning med.


Hvis dette synes som et stort arbejde, så vil vi råde dig til at benytte dig at vores oversættelsestilbud!

 


 
Oversættelse fra norsk til dansk online
Vi tror altid, det er en god investering at få en professionel til at lave din oversættelse.

Dog tyer mange i dag til de online oversættelsesteknologier, der findes.


Mange vælger for eksempel at benytte sig af et program som Google Translate til at få lavet deres oversættelse hurtigt, nemt og gratis.


Men en norsk dansk oversættelse online vil desværre altid bære præg af at være lavet af en computer.


Computerteknologien er endnu ikke udviklet i en sådan grad, at man kan stole på, at oversættelsen af ens fulde tekst bliver god.


En computer er eksempelvis ikke i stand til at tage højde for målgruppeappel og stilleje, ligesom den heller ikke forstår at oversætte ironi og humoristiske indforståede aspekter af sproget til noget, som giver mening for den danske læser.


Sproget er en kompleks størrelse, og alle de grammatiske regler og ikke mindst undtagelser er et lige så stort problem, når man får online oversættelsesprogrammer til at klare oversættelsen for en.

 
 
Norsk dansk oversæt
Hos Erhvervskorrektur.dk er alle vores ansatte oversættere kompetente og testet til at kunne levere oversættelser i topklasse.

Når du vælger oversæt fra norsk til dansk, kan du altså stole trygt på, at du får et skriftligt produkt i topklasse tilbage i hænderne.


Vores oversættere er alle enten uddannede i sproget eller taler det på modersmålsniveau.


Hvis du altså ikke selv mestrer det norske sprog eller har tiden til at sidde med ordbogen og tygge dig igennem teksten, så vil vi anbefale dig at række ud efter professionel hjælp til dit oversæt norsk dansk.

 
Gør dig selv og/eller din virksomhed en tjeneste ved at investere i en professionel oversættelse norsk dansk.

På den lange bane vil det nemlig altid kunne betale sig at investere i kvalitet og derved ikke gå på kompromis med det færdige produkt.


Når du lader os hjælpe dig med din oversættelse, køber du dig samtidig tid og overskud til at fokusere på andre og mere nærliggende opgaver for dig.

 
Hos Erhvervskorrektur.dk er vi ikke kun specialister i oversættelsesopgaver, men også transskribering, tekstforfatning og korrekturlæsning.

Du er meget velkommen til at orientere dig i de former for sproglig services, vi tilbyder, her i særskilte artikler derom ⤵️

Når du vælger at få din tekst oversat hos os, følger der automatisk korrekturlæsning med, så du er sikker på, at den endelige tekst er helt tip top og fejlfri.

 

Kontakt os nu på

 
Tlf.: 7199 8083
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
 
Sender du din oversættelsesopgave til os, vil vi lave en hurtig vurdering af projektet.

Vi har meget skarpe og konkrete priser på oversættelse.

Typisk er ordtaksten 1,5 kr. pr. ord inkl. korrekturlæsning.

Når du sender din oversættelse til os, vender vi tilbage med en pris og en tidshorisont.

Vi tilbyder oversættelse af op til 1000 ord indenfor 24-48 timer.

Vi glæder os til at modtage din oversættelsesopgave og hjælpe dig videre med en professionel og autoriseret oversættelse i hånden.

1 customer review

5
1 review
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
God norsk oversættelse!
 · 11 months ago
Din anmeldelse
Tak for et godt samarbejde om norsk oversættelse - endda til en god pris og med hurtig levering!
Show more
0 of 0 people found the following review helpful